söndag 26 september 2010

Män är från Mars kvinnor är från Venus

Den andra boken som vi skulle läsa till bokträffen är Män är från Mars kvinnor är från Venus av John Gray. Detta är en bok som man många gånger har hört talas om och ofta i goda ordalag. John Gray utgår från att män och kvinnor är från olika planeter och det är därför vi är så olika och vi pratar olika språk. Boken utgår från olika problem som man kan ha i sin relation som kvinna och man och John förklarar hur de olika könen tänker i de olika situationerna och förklarar vad vi egentligen säger i våra konversationer med varandra.

Boken var inte alls upplagd på det sätt som jag hade föreställt mig det och gillade den inte alls. Jag kan tänka mig att boken är bra om man har problem i sin relation, men jag hade svårt att relatera till det han skrev. Jag tänker inte gå omkring och alltid tänka på att "vi pratar två olika språk, vi är från olika planeter". Jag läste inte ens ut boken...

Flickan som älskade Tom Gordon

Idag är det dags för bokträff och till idag är det tänkt att vi ska hunnit läsa ut två böcker. Jag började läsa en bok innan förra bokträffen som tog mig lång tid att läsa och har därför haft lite panik med att hinna läsa böckerna till bokträffen. I onsdags hade Emma läst ut sitt ex av Flickan som älskade Tom Gordon som är skriven av Stephen King och jag fick låna boken av henne.
Boken handlar om en flicka Trisha som går vilse i en skog. Vi får ta del av hennes kamp att ta sig ut från skogen. Hon har en ryggsäck med en liten matsäck med sig och en freestyle. Den blir hennes stora räddning och länk till civilisationen.
Jag har läst ganska många Stephen King romaner tidigare, men aldrig läst någon som denna. Jag väntar mig hela tiden att det ska dyka upp något övernaturligt och ovanligt skräckinjagande i boken, men det kommer aldrig. Här förmedlar han skräcken på ett annat sätt, genom nioåringen och det hon upplever. Att veta att något förföljer en. Att veta att man måste hitta mat för att överleva. Att äta rå fisk och att inte orka bry sig om att mygg och knott är på en hela tiden. Han beskriver trösten, att kunna lyssna på sin freestyle och höra sin baseboll-idols matcher och hur idolen Tom Gordon sedan börjar gå med henne som en hjälp på vägen.
Det är en tunn och lättläst bok på ca 200 sidor, den är bra och i vissa stunder riktigt gripande. Att föreställa sig i hennes situation och uppleva det Trisha gör, hade man haft samma mod?

torsdag 23 september 2010

Sleipner

Vi har pärlveckor på jobb just nu och koncentrerar oss på att göra pärlplattor och för att göra det hela lite roligare så har vi köpt in ett pärlprogram som kan omvandla vanliga fotografier till pärlmönster. Eftersom vi heter Fritids Sleipner så är det ju nästan en självklarhet att vi ska göra en Sleipner tavla med barnen. Detta har barnen kämpat med i 1,5 vecka och nu återstår det bara att sätta ihop dessa 30 pärlplattor till en stor tavla. Ska bli spännande att se hur det blir. Har aldrig gjort ett liknande projekt tidigare och barnen är lika ivriga som jag! Lovar att visa det färdiga resultatet när det är klart.


Här är några pärlplattor som är påbörjade.

Flodis flodhäst

Igår var tjejerna här igen och det pysslades ordentligt :) Jag gjorde ett nytt pärldjur av nyinköpta pärlor som är storleken större än de andra. Det blev en flodhäst och han blev verkligen supersöt :)

Herr Flodis flodhäst!

söndag 19 september 2010

Min elefant

Jag vet, det har inte hänt så mycket här på bloggen den senaste tiden... Jag har haft lite annat att göra än bara pyssla, tex har jag försökt sätta mig in i valet och tittat på massor av debatt program. Men samtidigt har jag kämpat med min elefant. Han har tagit tid och haft en egen vilja och resultatet blev detta. Han är lite framtung och har därmed lite svårt för att stå. Han är i alla fall blå och fin :)


Denna vecka ska jag försöka hinna läsa ut två böcker, det är nämligen bokträff på söndag. Har börjat på den ena Män är från Mars och kvinnor är från Venus, men jag tycker att den är lite dryg att läsa. Den andra boken har jag inte fixat hem än? Någon av mina bok-vänner som läst ut sitt ex än?

Kram

onsdag 15 september 2010

Tänkte ta med muffins till jobb.

Då var det dags för lite mer bakning... Kom på att jag kunde göra muffins och ta med till jobb. Har ett par kollegor som har pratat om att de är kaksugna den senaste veckan. Nu har jag gjort en plåt med chokladmuffins med kaffesmak som är försvinnande goda. Vill man smaka så får man komma till Fritids Sleipner :)

söndag 12 september 2010

Innan döden kom


Igår läste jag ut boken Innan döden kom av Elizabeth George. Det har tagit mig ganska lång tid att läsa ut boken och det beror på att det var en ganska tung bok att läsa och så har det varit skolstart...

Boken handlar om tre syskon som blir dumpade hos sin faster för att de ska bo där. Deras pappa är död och mamma är psykiskt sjuk och ligger inlagd. Det är tre mycket speciella syskon med ett tufft förflutet som kommer till ett invandrartätt London. Ness som är äldst kastar sig ut i dåligheter så fort hon anländer till dörren. Lillebror Toby 7 år, flyr jämt och ständigt in i en drömvärld och vägrar gå någonstans utan sin badring. Joel tar på sig ansvaret för familjen, men det är tufft för en tolvåring. Deras faster gör så gott hon kan men har ingen egen erfarenhet av barn och vill inte gärna göra uppoffringar i sitt liv för barnen.

På baksidan av boken får man reda på att Joel kommer att mörda en kvinna och frågan ställs varför han gör det. Jag förväntade mig att mordet skulle ske i början av boken, men där hade jag fel för det kom alldeles i slutet... Boken är upplag så att man först får lära känna alla syskonen och fastern och man får följa dem i deras vardag och det är en tuff värld de lever i. Droger och mobbing är bara några ämne som berörs. Det är en hemsk bok och jag kan verkligen se framför mig denna familj och alla deras missöden de råkar ut för. Boken får mig att tänka på alla barn och vuxna som har det som den här familjen i sin vardag och jag känner verkligen för dem och önskar dem en annan utgång än den jag fick läsa om här.

Nu vet ni vad ni har att vänta er om ni bestämmer er för att läsa den här. Det är nu två veckor kvar till nästa bokträff och till dess ska jag hinna läsa ut två böcker som jag ännu inte har hunnit börja på. Jag undrar hur detta ska gå? Emma, varför var du tvungen att ta två böcker??? Grr ;)

Bak och bak...

Vad är detta för turkost kan man undra? Jo, detta är glasyren till de muffins som jag gjorde när vi skulle hem till Linda och Pelle. Tänkte att blåa färger passar bra när man fått en liten påg. Simon var liten och söt och otroligt trött när vi var där, dvs han sov hela stunden. Passade på att leka med min favvis Anton istället, han är bara för söt och härlig!
Detta är mina minimuffins innan de dekorerats, var längesedan jag bakade nu så det kändes kul att få baka. Har så mycket i min egen frys så jag har belagt mig själv med bakförbud av kakor...
Här är det färdiga resultatet. Jag tänkte som så att med två små småttingar hemma och kompisar som vill komma på besök så kan det vara bra att ha lite extra muffins i frysen att bjuda på. Därför fyllde jag kartongen med mina små sötnosar, observera de blå björnarna på toppen!
Nu är frysen full av frukostbullar igen. Så kan det gå när man har två jästpaket som är på väg att bli dåliga...

fredag 3 september 2010

Hello Kitty

Har nästan precis kommit hem från och tänkte att jag börjar helgen med lite pyssel. Det blev en pärl Hallo Kitty.
Hello Kitty

onsdag 1 september 2010

En till...


Okej Cissi, så här blev den. Vet inte om den är så superlik Tweetie, men man ser i alla fall vad det är. Och ja Emma, jag gjorde den i 3D ;)

Min mus Martin

Musen Martin kom till ikväll, visst är han söt :)