måndag 6 december 2010

Julpyssel på fritids

Nu har vi kommit till den period på året då vi börjar julpyssla med barnen på jobb och imorgon är dagen då det börjar för dem med möjligheten att göra julkort. Är inte riktigt samma utbud av material som jag har hemma, men det är en rolig utmaning att göra snygga kort med endast helfärgade papper. Sen kan man alltid använda sig utav filt i olika färger och det blir ursnyggt. Vi har laddat med många olika julmallar och sen är det dags för barnen att skapa.

I klassrummet har vi hängt upp 24 julkulor där barnen har fått dekorera ena sidan med ett julmotiv, på andra sidan står datum då detta fungerar som en adventskalender.

Här nedan är ett annat pyssel som barnen ska få göra lite längre fram. Det man behöver är en glasburk, en bild (laminerad) eller leksak som tål vatten, glitter, en droppe diskmedel och lim som tål vatten. Min skulle behöva mer vatten i sig, men man lär sig undertiden man gör och locket är ju igenklistrat och kan därgör inte justeras...

Detta är en sån som jag hela tiden glömmer vad den heter... Snöglob? Ja, alltså en sådan där man skakar och snö virvlar omkring i den. Detta är också ett pyssel från Josefin Ekman, Pyssel de luxe.

Under vår Sleipner tavla har vi satt upp olika varianter av julkort som vi gjort genom åren.

Här är fler kort som barnen kan inspireras av när de ska göra sina egna julkort.



De här julkulorna hänger i taket i klassrummet med en liten gåva i till den som öppnar. Självklart är datumet skrivet med glitter :)

Inga kommentarer: